Am pândit ceva timp redeschiderea sezonului la Zaga Zaga, acest univers creat de la zero, cu o poveste impresionantă și multă, multă muncă. A venit și mailul cu weekend-urile de inaugurare a sezonului și mi-am făcut bagajele încântată de ideea unui weekend în natură, fără net sau semnal (doamne ajută!)
”Din păcate”, semnal este mai peste tot și inclusiv wi-fi în cameră. Nu funcționează extraordinar, dar ar fi și păcat să vii aici și să stai cu ochii în telefon (oriunde, de fapt, dacă mă-ntrebi pe mine). Uite ce ai putea pierde….:-)
Cum spuneam și aici, îmi plac foarte mult afacerile de familie, care mi se pare că atrag cumva și oameni de calitate, pasionați și implicați, în jurul lor. Așa este și cazul Zaga Zaga, unde am descoperit cel mai mișto staff de până acum.
Poate erau și odihniți și entuziasmați ca de început de sezon, însă toți, fără excepție, mi s-au părut amabili, prietenoși, cu zâmbetul pe buze. Iar la cherhana, în condițiile în care era destul de plin și erau mereu în mișcare, toți ospătarii erau foarte prompți și inclusiv mâncarea a venit rapid. Asta chiar că este foarte rar. 🙂
Familia Zaga Zaga adună, pe lângă echipa de management și cea de responsabili pe fiecare arie în parte (ex. complex, bucătărie, recepție, fermă etc.), 30 de persoane implicate permanent și până la 100 de sezonieri (în timpul sezonului estival), deci reprezintă un mare plus și pentru dezvoltarea zonei.
Ce te așteaptă la Zaga Zaga, în Delta Siretului
Cel mai important lucru pentru mine a fost natura și liniștea. Sunt îndrăgostită de apă și iubesc să o privesc indiferent că este vorba de mare, un lac sau chiar piscină. Același lucru îl pot spune și despre copaci. Toată viața am stat în București, la bloc, așa că îți poți imagina cât de mult îmi lipsește natura și tocmai de aia fug mereu spre locuri cât mai verzi.
Uite ce ne-au spus și ei (evident că i-am luat la întrebări😊):
Zaga Zaga reprezintă concretizarea unui vis care își are rădăcinile cu mai mulți ani în urmă. Dorința principală a fost de a crea un loc unic în România, un sat de vacanță pe malul apei, un loc de relaxare, divertisment și deconectare de la agitația cu care cei mai mulți dintre noi ne confruntăm zi de zi. E un loc cu și de poveste în care din ce în ce mai multe persoane care ajung să îl viziteze își creează aici propriile povești și amintiri.
În toată munca de a crea toate facilitățile de la zero, dintr-o mare de mlaștini și teren în paragină, sunt implicate trei generații. Povestea a început să fie scrisă concret în 2010, chiar dacă ferma de păstrăvi și sturioni a fost inaugurată abia în 2016.
Doi ani mai târziu, în 2018, a fost deschisă și zona de cazare (bungalourile și casele plutitoare), Cherhanaua și Aventura Park. Noi am stat la casele plutitoare, dar mi s-au părut în egală măsură de mari (adică fooooarte mari). Mișcarea se simte foarte discret, dar nici nu am probleme cu răul de apă sau mișcare, așa că dacă te știi cu sensibilități, mai bine alege un bungalow.
Din 2019 este amenajată și o zonă de glamping, care mie personal mi se pare și mai frumoasă și aproape de natură. Ba mai mult, se amenajează și câteva cu baie proprie. Nu sunt poze cu ele finalizate, dar uite mai jos un sneak peek de când am fost noi. Mi se pare varianta ideală, experiența de cort, dar cu baie modernă, proprie. Noi cu siguranță aici vom merge data viitoare. 😀
Te mai poți bucura și de piscina cu apă sărată, cea mai mare din județ sau hambarul de evenimente. Mi se pare un loc superb și pentru nunți sau botezuri, în care să acomodezi multe persoane, cu orice pretenții. Bungalouri și case plutitoare pentru rude și zona de glamping rezervată pentru tineret. 🙂
În 2020, în ciuda situației incerte cauzate de pandemie, au continuat să muncească la fel de mult și au extins ferma de păstrăvi și sturioni, plus noi zone inaugurate: C.A.P. Zaga Zaga, Ferma de animale și Pădurea cu căprioare.
Toate acestea m-au determinat să mă urc și pe bicicletă pentru prima dată în 15-16 ani, nici nu mai țin minte. După primele minute de chin, mi-a plăcut foarte mult plimbarea și mă bucur că am explorat toate împrejurimile de vis.
Cherhanaua este deschisă tuturor
Un aspect foarte important de menționat este că poți merge la Zaga Zaga pentru o plimbare sau să mănânci și dacă nu ești cazat acolo. Foarte mulți oameni din zonă aleg Zaga Zaga pentru escapade de o zi, plimbări cu barca sau bicicleta, Aventura Park pentru copii și luat masa la cherhana.
Meniul este foarte ofertant și, pe lângă specialitățile din sturion sau păstrăv, evident, poți găsi și coaste, burger, un pui la jar absolut delicios, cu mămăligă și usturoi sau salate. Deci ai ce mânca și dacă nu ești mare fan pește.
Ferma piscicolă reprezintă sursa exclusivă în materie de păstrăv, sturion, icre negre. În plus, tot ei produc și zacusca, dar și preparatele afumate și marinate pe bază de pește.
Garantăm pentru calitatea produselor pe bază de pește pe care le oferim oaspeților noștri. Peștele trăiește în apă extrasă din puțuri de mare adâncime, de la peste 180 m, și este hrănit cu furaje de cea mai bună calitate (ex. făină proteică extrasă din pește oceanic, fără aditivi și coloranți).
De asemenea, vinurile, legumele și fructele sunt achiziționate doar din zonă, din județele Vrancea și Galați. Iar pe viitor, visul este ca fructele servite la micul dejun să fie chiar din livada proprie.
Ca de obicei în ultimul an, mai mult am mâncat decât am pozat. Dar uite că am găsit câteva poze cu ce am mai mâncat la @ciufisme, pe Instagram. Mâncarea este super delicioasă, cu siguranță o să-ți placă dacă ești fan pește, cum sunt eu. ❤
Recomandăm cu mare drag toate preparatele pe bază de pește, în special cele din păstrăv și sturion. De asemenea, încurajăm oaspeții noștri să încerce produsele pe bază de păstrăv somonat. Din cauza denumirii, unii dintre ei sunt reticenți, crezând că peștele e rezultatul unui proces artificial. Păstrăvul somonat pe care îl servim este, de fapt, păstrăvul normal – curcubeu sau fântânel – care, după ce ajunge la greutatea de 250 – 300 grame, se trece pe hrănirea cu un produs ce conține extract de morcov, bogat în beta-caroten. Acest lucru duce la obținerea unui tip de carne de o calitate extraordinară, cu o culoare ușor roșiatică și un gust excepțional.
Planurile pentru 2021
Cererea este foarte mare, de obicei, așa că ne-am bucurat foarte mult să prindem loc. Când vom reveni în vară, având în vedere că prefer plecări mai spontane, probabil vom veni în timpul săptămânii, cu speranța că mai prindem ceva.
Din fericire, nu au fost foarte afectați nici de pandemie, pentru că cei mai mulți români au preferat să călătorească în țară, așa că a crescut cererea în locurile inedite, așa cum este și Zaga Zaga.
Pentru 2021, vom inaugura 35 de unități de cazare noi și inedite în apropierea zonei de glamping de la Zaga Zaga: pe malul Lacului Mare și în copaci. Vom continua și anul acesta taberele pentru familie, sub denumirea de Tabăra Joy, dar de data aceasta avem alături un partener care se va ocupa de partea de activități și divertisment. Și, așteptăm cu mare interes reglementările și normele privind organizarea de evenimente, pentru că tare mult ne dorim să acoperim și partea aceasta, cu atât mai mult cu cât zona Vama de la Zaga Zaga a fost special gândită pentru evenimente și concerte în aer liber. Mai avem și alte idei sau planuri… sperăm că vor fi surprize plăcute, care ne vor bucura oaspeții.
Insula Fest este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri care se desfășoară la Zaga Zaga și teoretic va avea loc și anul acesta, în perioada 4-6 iunie. S-au mai organizat și festivaluri de jazz și multe altele, așa că stai cu ochii pe ei. 🙂
Indiferent de cum se va mișca piața evenimentelor sau cum va evolua pandemia, Zaga Zaga este cu siguranță o destinație superbă așa cum este acum, cu multă natură, liniște, zonă de relaxare, pădure etc. Dacă mai pui și un hamac, focul de tabără făcut seara, muzică live sau alte activități, deja te cureți de tot stresul de zi cu zi. Recomand cu căldură oprirea datelor mobile. 🙂
Deja nu prea mai sunt locuri disponibile pentru vară, dar poți verifica datele disponibile și rezerva aici. La iurte ai cele mai multe opțiuni, fiind disponibile în majoritatea weekend-urilor. Prețul pentru 2 nopți, pentru 2 persoane, cu mic dejun inclus este de 443 de lei, mai mult decât decent, sub prețul celor mai multe glampinguri.
Tu ai fost la Zaga Zaga până acum? Dacă da, cum a fost experiența ta?